14. Prioriteringer i det videre tilsyns-arbeidet

Representantskapet har fastsatt en tilsynsplan for 2011 som omhandler representantskapets samlede tilsyns- og kontrolloppgaver. Planen gjenspeiler representantskapets vurdering av risiko og vesentlighet og resultatet av tidligere års tilsynsarbeid. Videre bygger planen på representantskapets og tilsynssekretariatets strategier og handlingsplaner for perioden 2010–2012, vedtatt av representantskapet i forbindelse med etablering av ny revisjons- og tilsynsordning.

Risikovurderingene gjøres for å kunne prioritere de mest vesentlige forhold eller hovedutfordringer innenfor bankens virksomhetsområder av betydning for representantskapets tilsyn.

Representantskapet vil prioritere tilsyn med hovedstyrets prosesser for å fastsette, oppdatere og følge opp etterlevelse av styringsrammeverk på vesentlige risikoområder. Særlige fokusområder vil blant annet være operasjonell risikostyring, etterlevelse av lover og regler, økonomistyring, åpenhet i ekstern rapportering og andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bankens drift og renommé.

Representantskapet vil løpende følge utviklingen i Norges Banks organisasjon, vesentlige aktiviteter, resultater, trussel- og risikobildet og hendelser.

Tilsynet med kapitalforvaltningen vil fortsatt ha høy prioritet. Spesielle fokusområder i 2011 vil blant annet være hovedstyrets oppfølging av nytt mandat for forvaltningen av SPU, styring av motpartsrisiko og eiendomsinvesteringer. Videre vil retningslinjer for styring med og kontroll av Norges Banks valutareserver bli gjennomgått.

Det vil også i 2011 bli fokusert på et helhetlig og balansert kontroll- og tilsynsregime i Norges Bank og hensiktsmessige samarbeidsformer mellom tilsynssekretariatet, ekstern revisor og internrevisjonen. I sammenheng med dette vil representantskapet følge opp de etablerte prinsippene for samspill med Riksrevisjonen når det gjelder SPU.

Representantskapet vil videreføre arbeidet med utviklingen og organiseringen av egen tilsynsvirksomhet.