Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Brussel 16.–17. mars

Priv. til red.

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Brussel 16.–17. mars 2016. Utgangspunktet for besøket er det årlige bilaterale møtet mellom komiteen og Europaparlamentets delegasjon for samarbeidet med Norge. Her vil blant annet forholdet mellom EU og Norge, migrasjons- og flyktningsituasjonen, den globale sikkerhetssituasjonen og klima- og energispørsmål stå på dagsordenen. EU og Norge har et omfattende samarbeid på mange områder. Ikke minst i dagens situasjon er det viktig med nær kontakt og dialog også mellom parlamentarikere for å utvikle samarbeidet ytterligere.

Komiteen besøker videre NATO-hovedkvarteret og møter blant andre assisterende generalsekretær Alexander Vershbow. På EU-siden vil det være møter med lederen for Europaparlamentets utenrikskomité Elmar Brok og politisk direktør i EUs utenrikstjeneste Helga Schmidt. Tema for møtene inkluderer felles sikkerhetsutfordringer for Norge og EU, forholdet til Russland, samarbeidet mellom EU og NATO og utviklingen i Midtøsten.

Kontakt

Komitésekretær Dag Stangnes (+47 46 85 74 02) kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer.

Sist oppdatert: 15.03.2016 11:57
: