Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets arktiske delegasjon møtte kommende leder av Arktisk råd

Leder Morten Høglund og nestleder Eirik Sivertsen i Stortingets arktiske delegasjon møtte den kanadiske ministeren for Arktisk råd Leona Aglukkaq den 19. januar.

Leona Aglukkaq og Morten Høglund.

– Canada overtar formannskapet i Arktisk råd den 15. mai 2013 og dette var en god mulighet til å bli kjent med den ansvarlige ministeren og diskutere viktige arktiske saker, sier delegasjonsleder Høglund.

En av de viktigste sakene frem mot ministermøtet den 15. mai i Sverige er observatørspørsmålet. Mange ønsker å bli observatører i Arktisk råd. Store land som Kina, Japan og India, samt EU - kommisjonen, er blant søkerne.

– Ved å åpne opp for nye observatører sikrer vi Arktisk råd som den viktigste arenaen for arktisk samarbeid. Vi får også dra nytte av disse landenes ulike kapasiteter for eksempel innen forskning og utdanning, påpeker Høglund.

Andre saker som ble drøftet på møtet var utvikling av de arktiske naturressursene, behovet for bedre kommunikasjonsmuligheter i Arktis og levekår for befolkningen i Arktis.

Sist oppdatert: 21.01.2013 13:55
: