Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Høglund i spissen for Arktisk møte i Kongressen

Morten Høglund (FrP) leder et møte i Den arktiske parlamentarikerkomiteen i Washington DC 12.13. mars. De folkevalgte vil blant annet bli orientert om USAs arktiske politikk og få et innblikk i utviklingen i Alaska.

Senator Lisa Murkowski og Morten Høglund fra et tidligere møte.

– Det er en prosess på gang for å oppdatere USAs arktiske politikk.  For oss er det av stor interesse å få kunnskap om og lære om hva USA ønsker å prioritere fremover i Arktis, sier Morten Høglund.

Høglund ønsker også å bruke møtet til å diskutere utviklingen i Arktis med flere kongressmedlemmer.

– Det er veldig viktig å engasjere flere i USA i det arktiske samarbeidet. På møtet håper jeg at vi får diskutere utviklingen i Arktis med flere medlemmer av Kongressen. Jeg vil også bruke anledningen til å formidle hva som skjer i Norge og utviklingen i våre nordområder, påpeker Morten Høglund.
 
Deltakerne på møtet skal også besøke den amerikanske Kystvakten. Kystvakten hadde sist sommer en stor øvelse utenfor Alaska, og den spiller en viktig rolle for å påse at sikkerheten er god og at regelverket følges. Blant annet når det gjelder boring etter olje og gass off-shore.

På møtet deltar folkevalgte fra de arktiske landene og Europaparlamentet. Senator Lisa Murkowski (R) er vertskap for møtet.

For mer informasjon og agenda for møtet se: www.arcticparl.org

Sist oppdatert: 08.03.2013 14:07
: