Støttemeny
Hovedmeny
Søk
Lokalmeny
Hovedinnhold
Bunntekst
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.
Skriv ut siden Skriv ut    Meld feil Meld feil      

Ungdomsdemokrati, elevmedvirkning og stemmerett på Stortinget

Tidenes første Ungdommens storting fant sted 19. og 20. mars på Stortinget. Ungdommer fra hele landet kom sammen for å diskutere ungdom, medvirkning og demokrati med statsråder og stortingsrepresentanter.

Ungdommene satt fylkesvis, og deltakerne fra samme fylke satt sammen.
Ungdommene satt fylkesvis, og deltakerne fra samme fylke satt sammen.

Mandag 19. mars jobbet ungdommene sammen i tre forskjellige komiteer der de tok for seg områdene elevdemokrati, kommunale- og regionale spørsmål om ungdomsmedvirkning, i tillegg til spørsmål om hvordan ungdom selv ønsker at et ungdomsparlament skal være.

 

Tirsdag morgen møttes ungdommene til debatt med stortingsrepresentanter og statsråder. Noen av de mange temaene var arbeidsutvalg for Ungdommens storting, elevrådsordningen, undervisningsevaluering, stemmerett for 16-åringer, lovfesting av ungdomsråd og representativitet. Deltakerne stilte godt forberedt til debatten, og engasjementet var tydelig for alle.

 

Blant de som svarte på spørsmål og utfordringer fra ungdommene var leder av familie- og kulturkomiteen, Gunn Karin Gjul, kunnskapsminister Kristin Halvorsen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete. Flere stortingsrepresentanter, deriblant stortingspresident Dag Terje Andersen, tok ordet under debatten. 

  

Det var to deltakere fra hvert fylke til stede under Ungdommens storting i år. Fylkeskommunene plukket selv ut deltakerne. 

 

Har du som er ung meninger om ungdomsdemokrati som du vil dele med oss? Besøk gjerne Facebook-siden eller ta kontakt med ungdommensstorting@stortinget.no.

 

Les mer om samlingen og fullstendig referat fra debatten.


Sist oppdatert: 21.03.2012 16:18 


Se også

Stortinget
0026 Oslo
Sentralbord 23 31 30 50

Stortingets
informasjonstjeneste
Telefon 23 31 33 33

 

Ansvarlig redaktør: Eli Pauline Fiskvik
Nettredaktør: Lars Henie Barstad
Om stortinget.no  Åpne data på Stortinget