Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europeisk solidaritetskorps

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om Det europeiske solidaritetskorps (2o21-2027).

Europakommisjonen la 11. juni fram forslag til en forordning om Det europeiske solidaritetskorps for perioden 2021-2027. Solidaritetskorpset ble etablert i 2018.

Kommisjonen skriver i sin pressemelding at den i forbindelse med langtidsbudsjettet for denne perioden foreslår å sette av 1,26 milliarder euro et program for Det europeiske solidaritetskorps. Dette skal gi mulighet for at flere europeere kan hjelpe lokalsamfunn i nød gjennom frivillig arbeid, praksisopphold eller jobb. Det skal bl.a. legges til rette for økt mulighet til å finansiere deltaking i frivillig arbeid utenfor EU og det etableres ordninger for å gjøre det lettere for vanskelig stilte ungdommer å delta i korpset.

Forslagene til de ulike EU-programmene legges fram som del av Kommisjonens forslag til EU-langtidsbudsjett for perioden 2021-2027. Flere programforslag som er vurdert som EØS-relevante, inneholder en formulering om at EØS/EFTA-stater skal gis adgang til å delta i samsvar med bestemmelsene i EØS-avtalen. Dette gjelder også forslaget til program for solidaritetskorpset som til nå ikke har vært åpen for tredjeland, jf. regjeringens EØS-notat.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Barne- og likestillingsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 28.06.2018 13:14

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: