Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sikkerhet og innsyn på derivatmarkedet

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om sikkerhet og innsyn i derivatmarkedet

Europakommisjonen la 4. mai 2017 fram forslag til en forordning som foreslår endringsbestemmelser til en gjeldende forordning fra 2012 om OTC-derivater, sentrale motparter og transaksjonsregistre. Kommisjonen skriver i forslaget at evalueringer av direktivet fra 2012 viser det i hovedsak fungerer godt, men at det er aktuelt med noen endringer for å redusere kostnadene for visse motparter og for å forenkle reglene. Dette er i samsvar med Kommisjonens regelforenklingsprogram REFIT. Kommisjonen la samtidig fram en melding om utfordringer i derivatmarkedet.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 19.05.2017 09:07

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: