Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europeisk næringslivsstatistikk

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om revisjon av regler for næringsstatistikk.

Europakommisjonen la 6. mars 2017 fram forslag til en forordning om europeisk næringslivsstatistikk. Det foreslås å endre en gjeldende forordning, og samtidig foreslås det å oppheve 10 eksisterende forordninger på dette området. Kommisjonen skriver at formålet er å sikre statistikk av høy kvalitet. Samtidig er forslaget del av Kommisjonens forenklingsprogram (Refit) som bl.a. skal sikre forenklede rapporteringskrav for næringslivet og forenkle nasjonal statistikkproduksjon. Det foreslås bl.a. felles definisjoner og system for utveksling av mikrodata. Det foreslås også harmoniserte datastrukturer og felles standarder for datakvalitet.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Klima- og miljødepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 20.03.2017 12:52

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: