Vedlegg 8: Brev fra forsvarssjefen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 28. februar 2005

Spørsmål i forbindelse med behandlingen av Dokument nr. 1 (2004-2005)

Det vises til skriv av 23 februar 2005 fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité hvor komiteen ber opplyst om hvorledes Forsvarssjefen (FSJ) og Forsvarsstaben(FST) reagerte på Forsvarsdepartementets (FD) brev av 8 januar 2004, og om det var på tale med en ny skriftlig kommunikasjon med FD.

Etter FDs svarbrev av 8 januar 2004 ble det gjennomført en rekke felles møter mellom FST og FD hvor forhold rundt årsverkfordelingen ble drøftet og løst med unntak av spørsmålet om kombattante vervede. Både i formelle etatsstyringsmøter og i arbeidsmøter mellom departement og FST har det vært enighet om det overordnede reduksjonsmålet.

Det er fortsatt uavklart hvordan økningen i antall vervede (kombattante vernepliktige) skal påvirke nedtrekksmålet. FSJ mener at denne kategorien personell skal holdes utenfor årsverkstellingen. Det er ikke tatt endelig stilling til dette.

Det ble i FSJs støtteapparat konsipert et alternativt svarbrev i etterkant av FDs brev av 8 januar 2004, men brevet ble ikke realitetsbehandlet, og ikke sendt.