Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Løse forslag:

  • Forslag nr. 1 fra Audun Lysbakken på vegne av Sosialistisk Venstreparti

    Stortingets lønnskommisjon avvikles, innstilling til årlig justering av folkevalgtes godtgjørelser gjøres av presidentskapet direkte.

  • Forslag nr. 2 fra Audun Lysbakken på vegne av Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber presidentskapet fremme nødvendige forslag for å gjennomføre følgende endringer knyttet til regulering av politiske godtgjørelser: a. Stortingsrepresentantenes godtgjørelse justeres årlig med et kronetillegg tilsvarende det en arbeidstaker med gjennomsnittslønn fikk foregående år. b. Det innføres en regel om at stortingsrepresentantenes godtgjørelse aldri skal nå opp til nivået på lønningene til de ti prosent høyest lønnede i Norge, 91-prosentpersentilen brukes som absolutt grense. Det betyr at dette taket får virkning hvis justeringen over gir for mye sammenlignet med de med høyest inntekt. c. Regjeringsmedlemmer og statsminister underlegges samme reguleringsregime, men her legges henholdsvis 1,4 og 1,75 ganger stortingsgodtgjørelsen til grunn. Bakgrunnen for tallene er dagens forskjell. d. Stortingsgodtgjørelsen justeres ned slik at den ligger på nivå under 91-prosentpersentilen før denne nye modellen iverksettes, for tiden rundt 845 000 kroner.

  • Forslag nr. 4 fra Audun Lysbakken på vegne av Sosialistisk Venstreparti

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en lov om samordning av politiske godtgjørelser, som skal sikrer at det ikke er mulig å oppnå totale godtgjørelser på mer enn nivået som tilsvarer en statsråds godtgjørelse. Eventuelle overskytende beløp tilbakeføres forholdsmessig til de som har utbetalt.

Gå til voteringsoversikten
: