Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 6 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen senke grenseverdiene for svevestøv i forurensningsforskriften fra dagens nivå, slik at de samsvarer med nasjonale miljømål:

    • a. Årsgrenseverdien for PM10 reduseres til 20 µg/m3.

    • b. Årsgrenseverdien for PM2,5 reduseres til 8 µg/m3.

  • Forslag nr. 7 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre sanksjoner for kommuner som overskrider grenseverdiene for luftkvalitet i forurensningsforskriften.

  • Forslag nr. 8 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre et belønningssystem for kommuner som iverksetter tiltak som forbedrer luftkvaliteten.

  • Forslag nr. 9 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en nasjonal støtteordning for privatpersoner i områder med luftforurensningsproblemer som vil skifte ut sine gamle vedovner med nye, rentbrennende ovner. Ordningen bør prioritere lavinntektshusstander.

  • Forslag nr. 11 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede og komme tilbake til Stortinget med konkrete forslag om å bruke miljøfartsgrenser i større utstrekning i og rundt norske byer og tettsteder, for å oppnå samfunnsgevinster i form av bedre helse og redusert drivstofforbruk, svevestøv og eksosutslipp samt endringer i kø, støy og ulykker.

  • Forslag nr. 12 fra Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen legge fram en plan for økt beplantning langs riksveier i og rundt store norske byer, med formål om å redusere luftforurensning og støy fra veitrafikk.

Gå til voteringsoversikten
: