Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Løse forslag:

  • Forslag nr. 109 fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fase ut alle skattefordeler og subsidier rettet mot petroleumsindustrien.

  • Forslag nr. 112 fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sikre at statsbudsjettet i 2018 bidrar til å redusere den norske økonomiens samlede belastning på Norges og verdens natur og ressursgrunnlag. Det skal utvikles et system for planlegging, utredning, rapportering og styring med målsetting om at den norske økonomien skal være innenfor naturens tålegrenser.

  • Forslag nr. 116 fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen igangsette en prosess med berørte næringsorganisasjoner om etablering av en miljøavtale med tilhørende CO2-fond. Det legges til grunn at fondet sikres tilstrekkelige inntekter gjennom en opptrapping av CO2-avgiften for berørte næringer og at finansieringen er på plass innen 2017. Det er et mål at fondet skal bidra til å kutte klimagassutslippene med 1 millioner tonn CO2-ekv årlig innen 2020 og 2,7 millioner tonn CO2-ekv årlig innen 2030. Regjeringen rapporterer om prosess, innretning og mulig tidsløp for etablering av et slikt fond i revidert nasjonalbudsjett 2017.

  • Forslag nr. 118 fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede satellittbasert veiprising for tungtransport. Utredningen skal også inneholde en vurdering av hvordan et slikt system vil slå ut for nullutslippsbiler og overgang til biodrivstoff. Regjeringen bes komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2017 med en konkret plan for arbeidet.

  • Forslag nr. 122 fra Rasmus Hansson på vegne av Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen i Perspektivmeldingen drøfte hvilke konsekvenser et nytt globalt klimamål om å begrense den globale oppvarmingen til maksimalt 1,5 °C kan ha på innretningen av norsk petroleumspolitikk og skissere en nærings- og petroleumspolitikk i tråd med disse konsekvensene og den norske klimaloven.

Gå til voteringsoversikten
: