Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om en opptrappingsplan for flere varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA)

Dokument 8:45 S (2021-2022), Innst. 160 S (2021-2022)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Abid Raja, Anna Molberg, Aleksander Stokkebø, Dag-Inge Ulstein, Henrik Asheim, Margret Hagerup, Sveinung RotevatnSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenForslag fra (H), (KrF), (V)Innstilling avgitt 15.02.2022Innst. 160 S (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti om en opptrappingsplan for flere varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). Stortinget ba regjeringen utrede behovet for flere varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) i skjermet og ordinær virksomhet, og komme tilbake til Stortinget. Videre ba Stortinget ber regjeringen sørge for at det utvikles bedre modeller for oppfølging i VTA-O, hvor også andre aktører enn Nav – eksempelvis HELT MED – kan være ansvarlig for oppfølging, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte, senest innen statsbudsjettet for 2023. Tilrettelagt oppfølging for personer med utviklingshemming i ordinært arbeidsliv må være av varig karakter, og ha et omfang tilsvarende det som praktiseres i HELT MED-modellen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 15.02.2022

    Debattert i Stortinget 01.03.2022
    Votert i Stortinget 03.03.2022