Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Arnstad, Marit på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre at Koronakommisjonen gjør en grundig vurdering av behovet for sengekapasitet og intensivberedskap i helseforetakene og på den bakgrunn fremme anbefalinger om hvor mye kapasitet og bemanning bør økes for å gjøre sykehusene rustet til å møte eventuelle kommende pandemier.

    Forslag nr. 2 fra Arnstad, Marit på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sikre at Koronakommisjonen gjør en grundig vurdering av situasjonen for kommuneoverleger og kommunale smittevernleger under pandemien og fremme forslag til nødvendige tiltak for tilstrekkelig rekruttering og stabilisering i denne delen av tjenesten.

    Forslag nr. 3 fra Arnstad, Marit på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber Stortingets presidentskap om legge fram forslag til mandat og sammensetning for en egen kommisjon som skal gjennomgå den norske vaksinestrategien knyttet til koronaepidemien.

    Forslag nr. 4 fra Arnstad, Marit på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sette ned en ekspertgruppe for å gå gjennom konsekvensene av koronapandemien og smitteverntiltakene for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne og fremme konkrete forslag om hvordan innsatsen framover bør styrkes.

    Forslag nr. 5 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke kapasitetsutfordringene i helsevesenet herunder etterslep og konsekvenser som må løses i helsevesenet etter pandemien.

    Forslag nr. 6 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke sammenhengene mellom finansieringsløsninger, som stykkprisfinansiering, og beredskapsevnen i helseforetakene.

    Forslag nr. 7 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke hvilke konsekvenser bruk av deltid, innleie og utstrakt bruk av vikarer i helsevesenet har hatt på beredskap og evne til å håndtere pandemien.

    Forslag nr. 8 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke hvilke langsiktige negative konsekvenser regjeringens pandemihåndtering kan få i de delene av arbeidslivet som har vært hardest rammet.

    Forslag nr. 9 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke pandemiens påvirkning på tjenester i kommunene, med særlig blikk på hvilke som er prioritert bort eller ned, og konsekvensene for de som trenger tjenestene.

    Forslag nr. 10 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke om kontrollen med arbeidsgiveres håndtering av importsmitte har vært god nok.

    Forslag nr. 11 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gi koronakommisjonen i oppdrag å undersøke om de sosiale ordningene knyttet til koronapandemien har sikret god nok hjelp, og hvilke alvorlige mangler ordningene har hatt som må fanges opp ved en lignende krise senere.

    Forslag nr. 12 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen igangsette en uavhengig gransking av regjeringens arbeid for å sikre Norges befolkning vaksiner og sammenligne denne med sammenlignbare land utenfor EU som Israel og Storbritannia.

    Forslag nr. 13 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen igangsette en uavhengig gransking av strategien for utrulling av vaksiner, herunder prioriteringer og tempo.

    Forslag nr. 14 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med den videre evaluering av pandemihåndteringen undersøke ulike årsaker til overrepresentasjon i smittetrykk blant innvandrerbefolkningen. Det bes spesielt vurderes sammenhengen mellom reisevirksomhet og smitte.

    Forslag nr. 15 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen vurdere ytterligere innstrammende tiltak for å redusere reisevirksomhet inn og ut av Norge til områder med vedvarende høy smitterisiko.

    Forslag nr. 16 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen vurdere å oppheve innreiserestriksjoner for personer som kan dokumentere med bevis fra sitt lands myndigheter at de er fullvaksinert.

    Forslag nr. 17 fra Listhaug, Sylvi på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen stoppe den økonomiske kompensasjonen til EØS-borgere bosatt i andre EØS-land frem til det er etablert kontrollregimer for å sikre at ingen mottar full kompensasjon fra norske skattebetalere og samtidig har inntekt fra arbeid eller andre støtteordninger i landet de oppholder seg. Dette for å sikre mer likt kontrollregime som det er for norske mottakere av sykepenger og dagpenger.