Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Redegjørelse av statsministeren om Koronakommisjonens rapport og regjeringens videre oppfølging av denne

Merknad

Redegjørelse om koronakommisjonenes rapport og regjeringens videre oppfølging av denne, legges ut til behandling i et senere møte i Stortinget.

Hvor er saken nå?

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har ved behandlingen av statsministerens redegjørelse om Koronakommisjonens rapport fattet flere vedtak. Stortinget ba bl.a. regjeringen igangsette en uavhengig granskning av regjeringens arbeid for å sikre Norges befolkning vaksiner og sammenligne denne med sammenligbare land utenfor EU som Israel og Storbritannia og en gransking av strategien for utrulling av vaksiner, herunder prioriteringer og tempo. Stortinget ba videre regjeringen sikre at Koronakommisjonen gjør en grundig vurdering av behovet for sengekapasitet og intensivberedskap i helseforetakene og på den bakgrunn fremme anbefalinger om hvor mye kapasitet og bemanning bør økes for å gjøre sykehusene rustet til å møte eventuelle kommende pandemier. Stortinget ba også regjeringen sette ned en ekspertgruppe for å gå gjennom konsekvensene av koronapandemien og smitteverntiltakene for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne og fremme konkrete forslag om hvordan innsatsen framover bør styrkes.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene