Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:143 S (2019-2020)

  • Forslag nr. 3 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen trekke tilbake gitte vindkraftkonsesjoner på land der ett eller flere av følgende premisser er oppfylt, i utbygginger som ikke er igangsatt:

    a) at konsesjon er gitt i et inngrepsfritt område og/eller ødelegger viktige naturverdier, slik tilfellet er på Haramsøya

    b) at berørte kommuner har gått mot det aktuelle prosjektet i konsesjonsbehandlingen før MTA-plan ble godkjent

    c) at en gitt konsesjon er i konflikt med urfolks rettigheter slik de er definert i FNs urfolksdeklarasjon.

    Forslag nr. 4 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen stanse utbyggingen av vindkraftverket på Haramsøya.

    Forslag nr. 5 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen stille utbygging av konsesjonsgitte vindkraftverk i bero i inntil Stortinget har behandlet nytt konsesjonssystem for vindkraft på land.

    Forslag nr. 6 fra Heggelund, Stefan på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen vurdere hvorvidt behandlingen av gitte vindkraftkonsesjoner har fulgt energilovgivningen og forvaltningslovens krav. Dersom det skulle foreligge feil eller mangler i konsesjonen som er i strid med lovgivingens krav skal forvaltningen stanse vedtaket.

    Forslag nr. 7 fra Heggelund, Stefan på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen innenfor gjeldende regelverk ikke gi forlenget frist for idriftsettelse utover 31.12.2021 for vindkraftverk på land som i dag har gyldig konsesjon.

    Forslag nr. 8 fra Heggelund, Stefan på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen avstå fra å ta nye konsesjonssøknader for vindkraft til behandling før Stortinget har behandlet den varslede stortingsmeldingen om endringer i konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land.