Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:72 S (2017-2018), Innst. 95 S (2017-2018)

  • Forslag nr. 9 fra Grøvan, Hans Fredrik på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at CO2-fondets virkemiddelapparat er bredt nok til også å omfatte Kystruten.

    Forslag nr. 10 fra Grøvan, Hans Fredrik på vegne av Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for at Enova har relevante og treffsikre virkemidler innrettet mot Kystruten slik at skipene har insentiv for utslippskutt og en raskere omstilling i mer klima- og miljøvennlig retning.

    Forslag nr. 11 fra Mossleth, Siv på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringa forhandle fram ei avtale om miljøbonus der rederi kan bli kompensert for kvart tonn CO2 som vert redusert utover krava i anbodet i løpet av kontraktperioden, etter at kontrakt med operatøren(ane) på Kystruta er inngått.

    Forslag nr. 12 fra Nævra, Arne på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre 30 prosent miljøvekting eller en bonusordning i anbudet for Kystruten Bergen-Kirkenes etter en modell fra fergeanbudet i Sør-Trøndelag i 2016. Dersom dette innebærer forsinkelser i igangsettelse av det nye anbudet, skal regjeringen lyse ut et nytt kortvarig anbud fra 1.1.2021, på samme måte som ble gjort for strekningene Moss-Horten, Hallhjem-Sandvik og Mortavika-Årsvågen.

    Forslag nr. 13 fra Nævra, Arne på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen finne en framgangsmåte for å sikre at leverandør i anbudet for kystruten Bergen–Kirkenes forplikter seg til å sikre at alle ansatte som arbeider på båtene tilknyttet Kystruteanbudet, får lønns- og arbeidsvilkår som ikke er dårligere enn det som følger av gjeldende landsomfattende tariffavtale.

    Forslag nr. 14 fra Nævra, Arne på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen finne en framgangsmåte for å sikre at leverandør til anbudet for kystruten Bergen–Kirkenes tar i bruk lærlinger i samme grad eller i høyere grad enn det som er tilfelle i dag.

    Forslag nr. 15 fra Orten, Helge på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at Enova har relevante og treffsikre virkemidler innrettet mot en mer energi- og klimavennlig skipsfart, blant annet skip i kystrutefart, slik at energi- og klimaeffektive løsninger i skipsfarten kan tas i bruk hurtigere og i større omfang enn de ellers ville blitt.

    Forslag nr. 16 fra Orten, Helge på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen i forhandlingsmandatet for CO2-fondet, vurdere hvordan fondet kan bidra til ytterligere utslippsreduksjoner i innenriks sjøfart, hvor også Kystruta er inkludert.