Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:31 S (2013-2014), Innst. 269 S (2013-2014)

  • Forslag nr. 4 fra Solhjell, Bård Vegar på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at barnehusene som hovedregel har kapasitet til at alle barn som er mistenkt utsatt for eller vitne til vold eller seksuelle overgrep kan bli undersøkt av leger med sosialpediatrisk kompetanse.

    Forslag nr. 5 fra Solhjell, Bård Vegar på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at politiet prioriterer etterforskning av vold og overgrep av barn eller voksne med en psykisk utviklingshemming, eller som barn eller voksne med en psykisk utviklingshemning har vært vitne til.

    Forslag nr. 6 fra Solhjell, Bård Vegar på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede behovet for flere leger med sosialpediatrisk kompetanse og hvilke tiltak som kan iverksettes for å styrke kapasiteten for medisinske undersøkelser av barn eller voksne med en psykisk utviklingshemming som mistenkes for å ha vært utsatt for eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep.

    Forslag nr. 7 fra Solhjell, Bård Vegar på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme lovforslag om obligatorisk bruk av barnehus ved dommeravhør av barn under 18 år og voksne med en psykisk utviklingshemming.