Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 27 (2011-2012), Innst. 57 S (2012-2013)

  • Forslag nr. 8 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre utlendingsforskriften slik at det presiseres at barn anses for å ha særlig tilknytning til riket dersom de har oppholdt seg i Norge i mer enn tre år. Det samme gjelder foreldre uten arbeids- og oppholdstillatelse med daglig omsorg for slikt barn.

    Forslag nr. 9 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre utlendingsforskriften slik at det tydelig kommer frem at jo viktigere avgjørelsen er for barnet, desto mer skal det til for å la innvandringsregulerende hensyn få forrang.

    Forslag nr. 10 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre utlendingsforskriften slik at det tydelig kommer frem at et avslag på bakgrunn av innvandringsregulerende hensyn må være forsvarlig i et barnerettslig perspektiv.

    Forslag nr. 11 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre utlendingsforskriften slik at det tydelig kommer frem at botid i riket er et viktig hensyn når utlendingsmyndighetene skal avgjøre om det foreligger sterke menneskelige hensyn eller særlig tilknytning til riket.

    Forslag nr. 12 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen konkretisere hva som faller under begrepet ”innvandringsregulerende hensyn”.

    Forslag nr. 13 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen endre forskrift om fastlegeordning i kommunene slik at alle barn som er bosatt i en norsk kommune får rett til å stå på liste hos fastlege.