Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Oskar J. Grimstad og Odd Henriksen om endringer i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag. Midlertidig bestemmelse om snøscooterløyper i tidligere forsøkskommuner

Innhold

Til Stortinget

I forbindelse med Stortingets behandling av representantforslaget om å avslutte det utvidede forsøket med bruk av snøscooter samt endre lov om motorferdsel i utmark og vassdrag, jf. Dokument 8:63 S (2013–2014), vedtok Stortingets flertall følgende:

«Stortinget ber regjeringen snarest mulig legge fram forslag til endring av lov om motorferdsel i utmark og vassdrag som sikrer lokal forvaltning innenfor tydelige, nasjonale retningslinjer inntatt i loven.»

Høsten/vinteren 2014 la regjeringen frem Prop. 35 L (2014–2015) Endringer i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag mv. for Stortinget.

Vinteren 2015 har Klima- og miljødepartementet, jf. brev benevnt ’Midlertidig forskrift om snøscooterløyper for tidligere forsøkskommuner’, datert 23. januar 2015, ref. nr. 12/3241, kommet frem til at departementet ikke har tilstrekkelig hjemmel i lov eller i medhold av lov for en midlertidig forskrift om snøscooterløyper for tidligere forsøkskommuner.

Konsekvensen blir da at disse kommunene må avvente Stortingets behandling av lovforslaget slik det fremkommer i Prop. 35 L (2014–2015), og treffe vedtak i henhold til eventuelt nytt regelverk før tidligere snøscooterløyper kan benyttes.

På grunn av tidkrevende behandling av saken i Stortingets energi- og miljøkomité er forslagsstillerne av den formening at de opprinnelige forsøkskommunene vil gå glipp av årets snøscootersesong før nytt regelverk trer i kraft.

På denne bakgrunn fremmer forslagsstillerne følgende

forslag:

Vedtak til midlertidig lov om endringer i lov 10. juni 1977 nr. 82 om motorferdsel i utmark og vassdrag

I

I lov 10. juni 1977 nr. 82 om motorferdsel i utmark og vassdrag gjøres følgende endringer:

Ny § 4 b skal lyde:

§ 4 b. (midlertidig bestemmelse om snøscooterløyper i tidligere forsøkskommuner)

Uhindret av § 3 og § 4 a kan snøscooter brukes vintersesongen 2014–2015 i kommunene Vinje, Sirdal, Stor-Elvdal, Lom, Røros, Hattfjelldal og Fauske i løyper som kommunen har fastsatt i medhold av tidligere forsøk etter lov 26. juni 1992 nr. 87 om forsøk i offentlig forvaltning.

Bruk av snøscooter i slike løyper reguleres av de bestemmelser og vedtekter som tidligere har vært fastsatt i medhold av lov 26. juni 1992 nr. 87 om forsøk i offentlig forvaltning. Departementet kan i forskrift gi nærmere bestemmelser om bruk av slike løyper.

Ny § 14 a skal lyde:

§ 14 a. (opphevelse av midlertidig bestemmelse)

§ 4 b oppheves 1. juni 2015.

II

Loven trer i kraft straks.

3. februar 2015