Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om å foreta gentesting av ulv i Norge.

Dette dokument

  • Dokument nr. 8:20 (1998-1999)
  • Dato: 10.12.1998
  • Sidetall: 1
  • PDF

Innhold

Til Stortinget.

Det har i lengre tid versert påstander om utsetting av ulv/ulvehybrider i Indre Østland og flere andre steder i landet. Påstanden om utsetting av ulv er anmeldt og etterforskes av politiet, etterforskningen er ikke avsluttet. Påstanden er videre etterforsket ved Aurskog Høland lensmannskontor, men den etterforskningen er stoppet av Økokrim. En av begrunnelsene skal være at det er hunder det dreier seg om, eller hybrider. Oppdrettsforsøk viser at krysning av ulv og hund aldri gir mindre enn 60 pst. ulv, eventuelle hybrider blir altså å betrakte som ulv.

Videre har det versert påstander om at ulven som opererer i området ikke er av norsk/svensk avstamming, men kommer fra fjernere strøk. For å få en endelig avklaring på disse forskjellige påstandene er det ønskelig å foreta gentesting av dyrene for å kunne fastslå dyrenes opprinnelse.

På denne bakgrunn fremmes følgende

forslag:

Stortinget ber Regjeringen sette i verk tiltak for å få foretatt gentesting av ulv som opererer i grensetraktene Norge/Sverige, så vel som andre steder i Norge. Denne testingen må utføres av uavhengige spesialister for å sikre at resultatene ikke blir mistrodd.

10. desember 1998.