Stortinget - Møte onsdag den 4. oktober 2023

Dato: 04.10.2023
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Representanten Christian Tybring-Gjedde, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Marie Sneve Martinussen vil framsette to representantforslag.

Marie Sneve Martinussen (R) []: På vegne av representantene Mímir Kristjánsson, Tobias Drevland Lund og meg selv vil jeg fremme forslag om en redningspakke for norske bankkunder.

På vegne av representanten Seher Aydar og meg selv vil jeg fremme forslag om å styrke habilitetsreglene og gjenreise tilliten til demokratiet.

Presidenten []: Representanten Torgeir Knag Fylkesnes vil framsette et representantforslag.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) []: På vegner av representantane Kirsti Bergstø, Audun Lysbakken og meg sjølv ønskjer eg å setje fram eit representantforslag om reglar for meir innsyn, openheit og tillit.

Presidenten []: Representanten Sofie Marhaug vil framsette to representantforslag.

Sofie Marhaug (R) []: På vegne av representantene Geir Jørgensen, Hege Bae Nyholt, Seher Aydar og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å stanse vindkraftutbygging i reinbeiteområder fram til menneskerettighetsbruddet på Fosen er reparert.

På vegne av representantene Tobias Drevland Lund, Mímir Kristjánsson og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om tiltak mot strømpriskrisen.

Presidenten []: Representanten Mímir Kristjánsson vil framsette et representantforslag.

Mímir Kristjánsson (R) []: På vegne av representantene Tobias Drevland Lund, Seher Aydar og meg selv vil jeg gjerne legge fram et representantforslag om å bevare søndagen som annerledesdag.

Presidenten []: Representanten Tobias Drevland Lund vil framsette et representantforslag.

Tobias Drevland Lund (R) []: På vegne av representantene Marie Sneve Martinussen, Mímir Kristjánsson og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om å stanse urettferdig gjeldsinnkreving fra det offentlige.

Presidenten []: Representanten Kari Elisabeth Kaski vil framsette et representantforslag.

Kari Elisabeth Kaski (SV) []: På vegne av undertegnede vil jeg sette fram et representantforslag om å regulere banknæringen til forbrukernes beste.

Presidenten []: Representanten Per-Willy Amundsen vil framsette et representantforslag.

Per-Willy Amundsen (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Sylvi Listhaug, Tor André Johnsen, Marius Arion Nilsen og meg selv har jeg den glede å fremsette forslag om en omfattende pakke med tiltak for å bekjempe ungdoms- og gjengkriminalitet.

Presidenten []: Representanten Une Bastholm vil framsette et representantforslag.

Une Bastholm (MDG) []: På vegne av representantene Lan Marie Nguyen Berg, Rasmus Hansson og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om å måle og redusere klimagassutslipp fra forbruk.

Presidenten []: Representanten Ingvild Wetrhus Thorsvik vil framsette et representantforslag.

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) []: På vegne av representantene Guri Melby, Sveinung Rotevatn, Abid Raja, Grunde Almeland, Alfred Jens Bjørlo, Ola Elvestuen, Andre N. Skjelstad og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om mer åpenhet i offentlige organer.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag fortsetter utover kl. 16 og avsluttes senest kl. 22.