Stortinget - Møte torsdag den 30. mars 2017

Dato: 30.03.2017
President: Svein Roald Hansen

Søk

Innhold

Formalia

President: Svein Roald Hansen

Presidenten: Representanten Åse Michaelsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter tar nå sete:

For Sogn og Fjordane fylke: Bjørn Erik Hollevik

For Telemark fylke: Hanne Thürmer

For Sør-Trøndelag fylke: Ferhat Güven

Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Kåre Simensen fra og med 30. mars og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Lisbeth Berg-Hansen i tiden fra og med 3. april til og med 6. april

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Sverre Myrli i tiden fra og med 4. april til og med 6. april for å delta i NATOs parlamentariske forsamling i Kiev

  • fra representantene Rigmor Andersen Eide, Ruth Grung, Irene Johansen, Kjell-Idar Juvik, Ulf Leirstein, Sonja Mandt og Knut Storberget om permisjon i dagene 3. og 4. april, alle for å delta i møter i Nordisk råd i Stockholm

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Eirik Sivertsen i dagene 5. og 6. april for å delta i arktisk konferanse i Bodø

  • fra representanten Jørund Rytman om foreldrepermisjon i tiden fra og med 5. april til og med 28. april

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Finnmark fylke, Ingalill Olsen, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget fra og med 29. mars til og med 6. april under representanten Kåre Simensens permisjon, av velferdsgrunner.

Fra første vararepresentant for Nordland fylke, Tone-Helen Toften, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget i dagene 3. og 4. april under representanten Lisbeth Berg-Hansens permisjon, av velferdsgrunner.

Fra første vararepresentant for Østfold fylke, Wenche Olsen, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget under representanten Irene Johansens permisjon, av velferdsgrunner.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Henholdsvis andre og tredje vararepresentant for Østfold fylke, Fredrik Bjørnebekk-Waagen og Elise Bjørnebekk-Waagen har begge for tiden foreldrepermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Irene Johansens permisjon.

Følgende vararepresentanter foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden:

  • For Akershus fylke: Are Helseth

  • For Buskerud fylke: Tone Heimdal Brataas

  • For Finnmark fylke: Runar Sjåstad og Ingalill Olsen

  • For Hedmark fylke: Lasse Juliussen

  • For Hordaland fylke: Eigil Knutsen

  • For Møre og Romsdal fylke: Steinar Reiten

  • For Nordland fylke: Tor Arne Bell Ljunggren, Tone-Helen Toften og Anette Kristine Davidsen

  • For Vestfold fylke: Steinar Gullvåg

  • For Østfold fylke: Håvard Jensen og Shakeel Ur Rehman

– Det anses vedtatt.

Representanten Runar Sjåstad er til stede og vil ta sete.

Representanten Pål Farstad vil framsette to representantforslag.

Pål Farstad (V) []: Jeg har gleden av, på vegne av stortingsrepresentantene Trine Skei Grande, Sveinung Rotevatn og meg selv, å framsette et representantforslag om en gjennomgang av statens organisering og utbredelse, med formål om å redusere offentlig aktivitet i velfungerende kommersielle markeder.

Jeg vil også framsette et representantforslag fra representantene Terje Breivik, Sveinung Rotevatn og meg selv om en enklere hverdag for landets små og mellomstore bedrifter.

Presidenten: Representanten Abid Q. Raja vil framsette et representantforslag.

Abid Q. Raja (V) []: Jeg vil, på vegne av representantene Terje Breivik, André N. Skjelstad og meg selv, framsette et representantforslag om fremme av sosialt entreprenørskap.

Presidenten: Representanten Ketil Kjenseth vil framsette et representantforslag.

Ketil Kjenseth (V) []: På vegne av representantene Iselin Nybø, Ola Elvestuen, André N. Skjelstad og meg selv vil jeg framsette et forslag om å opprette et program for teknologiutvikling i vannbransjen.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.