Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 6. desember 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 8 [17:22:08]

Interpellasjon fra representanten Anders B. Werp til justisministeren:
«I forbindelse med oppløsningen av DDR klarte man å sikre en stor del av Stasi-arkivet. Dette arkivet er til dels vanskelig tilgjengelig på grunn av dets kompleksitet og format. En «nøkkel» til å binde sammen materialet finnes i Rosenholtz-kartoteket, som USAs etterretningstjeneste CIA har hånd om. Dette kartoteket inneholder tre typer registerkort, Formblatt: F-16, F-22 og statistikkort fra 1988. Alle tre typer kort er relevante for å få et komplett sett med «nøkler». CIA utleverer opplysningene om de enkelte lands agenter til de respektive land, men det enkelte land må selv ta initiativ overfor CIA til å få utlevert materialet fra Rosenholz-kartoteket.
Vil statsråden ta initiativ til å få alle opplysninger, F-16, F-22 og statistikkort 1988, om Stasis totale aktiviteter i Norge utlevert fra CIA, og hvilken tilgang til dette materialet ønsker statsråden i så fall å legge til grunn for forskere, presse og allmennhet?»