Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 2. mai 2011 kl. 12

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 7 [16:42:26]

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Borghild Tenden og Ola Elvestuen om å etablere et Wergeland-senter i Grotten før grunnlovsjubileet i 2014

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ib Thomsen på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Trine Skei Grande på vegne av Venstre

Forslag nr. 1 er inntatt i innstillingen, mens forslag nr. 2 er omdelt på representantenes plasser i salen.

Det voteres først over forslag nr. 2, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å etablere et Wergeland-senter i Grotten før grunnlovsjubileet i 2014. Senteret skal både fungere som et sted for skapende virksomhet, aktiv kulturformidling og være midlertidig arbeids- og bosted for akademikere i Henrik Wergelands ånd.»

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 103 mot 2 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 17.33.09)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:108 S (2010–2011) – om representantforslag fra stortingsrepresentantene Borghild Tenden og Ola Elvestuen om å etablere et Wergeland-senter i Grotten før grunnlovsjubileet i 2014 – bifalles ikke.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen fra komiteen og forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen iverksette arbeidet med å etablere et museum i Grotten til ære for Henrik Wergelands forfatterskap og liv.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 80 mot 24 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.33.59)