Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 8. februar 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 1 [10:03:26]

Interpellasjon fra representanten Sonja Mandt til justisministeren:
«Trafficking er et omfattende problem som fattige og desperate mennesker i alle deler av verden utsettes for. Menneskehandel betegnes som vår tids slaveri. Ofrene blir lurt eller tvunget til å arbeide eller utføre handlinger som ofte er nedverdigende og farlige. Menneskehandel kan omfatte alt fra utnyttelse i sexindustri og prostitusjon til tvangsarbeid, f.eks. tigging, krigstjeneste, svart arbeid eller ulovlig organsalg. Vi regner med at mange tusen kvinner og barn, men også menn, føres til og mellom land i Vest-Europa, noen havner i Norge. Det mistenkes at menneskehandel kan ligge bak når barn forsvinner fra asylmottak eller oppsøkes på asylmottak av ukjente voksne.
Hva mener statsråden kan gjøres for å sikre traffickingofre bedre vern og rettigheter, hvordan kan bistands- og støttetjenester overfor barn som er ofre for menneskehandel, forbedres, og når vil handlingsplanen om menneskehandel foreligge?»

Talere