Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tysdag den 19. mai 2009 kl. 10

Dato:
President: Lodve Solholm

Dokumenter: 

Sak nr. 2 [10:02:29]

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Martin Engeset, Gunnar Gundersen og Jan Tore Sanner om å styrke mindretallsrettigheter i kommunale og fylkeskommunale kontrollutvalg

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det sett fram fire forslag. Det er

  • forslag nr. 1, frå Ib Thomsen på vegner av Framstegspartiet, Høgre og Venstre

  • forslaga nr. 2–4, frå Ib Thomsen på vegner av Framstegspartiet og Høgre

Det blir votert over forslaga nr. 2–4 frå Framstegspartiet og Høgre.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremme forslag om endringer av kommuneloven med sikte på å øke kontrollutvalgenes uavhengighet.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å legge til rette for en innstramming av adgangen til å avsette kommunale kontrollutvalg.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremme forslag om sikring av at et kvalifisert mindretall i de kommunale kontrollutvalgene gis adgang til å iverksette gransking av mulige misligheter i den angjeldende kommune.»

Votering:Forslaga frå Framstegspartiet og Høgre vart med 69 mot 32 røyster ikkje vedtekne.(Voteringsutskrift kl. 10.54.46)

Presidenten: Det blir votert over forslag nr. 1, frå Framstegspartiet, Høgre og Venstre.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å endre kommuneloven slik at et flertall i et kommunestyre ikke kan plassere et partis eneste representant i kontrollutvalget mot denne representantens vilje.»

Votering:Forslaget frå Framstegspartiet, Høgre og Venstre vart med 63 mot 39 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 10.55.11)

Komiteen hadde tilrådd:

Dokument nr. 8:4 (2008–2009) – representantforslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Martin Engeset, Gunnar Gundersen og Jan Tore Sanner om å styrke mindretallsrettigheter i kommunale og fylkeskommunale kontrollutvalg – vedlegges protokollen.

Votering:

Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.