Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 10. juni 2008 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Arne Sortevik, Karin S. Woldseth og Kari Kjønaas Kjos om å sørge for at ofrene etter bombingen av Laksevåg og Holen skole får sine søknader om krigspensjon vurdert på nytt

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra André N. Skjelstad på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet

Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag om en erstatningsordning for nordmenn i afrikansk fangenskap under den andre verdenskrig.»

Voteringstavlene viste at det var avgitt 84 stemmer mot og 25 stemmer for forslaget fra Fremskrittspartiet. (Voteringsutskrift kl. 11.50.33)

Odd Einar Dørum (V) (fra salen): President! Det har tidligere vært gjort kjent at Venstre vil stemme for forslaget. Jeg tror det var noe forvirring under voteringen.

Presidenten: Forvirring kan det fort bli her. Da tar vi om igjen voteringen over forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, som altså Venstre skal støtte.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 81 mot 28 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.51.13)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede en billighetserstatningsordning for huleboerne og de tvangsdeporterte i Finnmark og Nord-Troms, og ber Regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte.»

Votering:Forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 78 mot 32 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.51.37)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:64 (2006-2007) - representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Arne Sortevik, Karin S. Woldseth og Kari Kjønaas Kjos om å sørge for at ofrene etter bombingen av Laksevåg og Holen skole får sine søknader om krigspensjon vurdert på nytt - vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.