Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 8. juni 2006 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om valg til Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) (Innst. S. nr. 190 (2005-2006))
  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om årsmelding til Stortinget fra Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) for 2005 (Innst. S. nr. 164 (2005-2006), jf. Dokument nr. 20 (2005-2006))
  • Sak nr. 3

    Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om årsmelding for 2005 fra Stortingets ombudsmann for forvaltningen (Innst. S. nr. 166 (2005-2006), jf. Dokument nr. 4 (2005-2006))
  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten May-Helen Molvær Grimstad til barne- og likestillingsministeren:
    «De fleste kvinner ønsker å kombinere arbeid med omsorg for barn. Det er viktig at både arbeidsgiver og offentlige støtteordninger legger til rette for dette. I dag må kvinner ut i lønna arbeid i minst 6 måneder etter en fødselspermisjon for å tjene opp nye rettigheter til fødselspermisjon med lønn. I Sverige har de en ordning som gir rett til fødselspenger uten å tjene opp nye rettigheter når det er kort tid mellom fødslene. I St.prp. nr. 1 (2005-2006) står det at departementet i 2006 «vil følge opp Stortingets behandling av Ot.prp. nr. 104 (2004-2005) om forslag til forbedringer og forenklinger av fødsels- og adopsjonspengeordningen. [...] Departementet ser på regelverket for opptjening av fødselspenger med sikte på å vurdere rettighetene for foreldre som får barn med kort tidsintervall.»
    Hvordan vil statsråden følge opp dette arbeidet?»
  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Hans Olav Syversen til barne- og likestillingsministeren:
    «Den justispolitiske debatten fokuserer av naturlige grunner i hovedsak på gjerningspersonen, på skyld, på straffens lengde, samt på offerets situasjon og rettigheter. En gruppe av ofre for kriminalitet som får liten eller ingen oppmerksomhet, er fangers barn og nær familie. Disse opplever det i mange tilfeller som svært vanskelig at en far, en mor eller et barn dømmes for kriminalitet og må i fengsel. Det er særlig grunn til å ha fokus på situasjonen til fangers barn. Dette er barn som kan oppleve savn, depresjoner, psykososiale plager som hode- og mageverk, angst og mobbing. Denne gruppen barn bør gis særlig oppmerksomhet både under soningen, ved løslatelse og ved spørsmål om eventuell utvisning av lovbryteren.
    På hvilken måte vil statsråden bidra for å gjøre situasjonen til fangers barn bedre?»
  • Sak nr. 6

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Endre Skjervø, Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan-Henrik Fredriksen om å sørge for at det opprettes en ny samordnet erstatningsordning for dem som er blitt smittet av hepatitt C gjennom blodoverføringer i det norske helsevesen, i tråd med Hepatitt C-utvalgets tilråding (Innst. S. nr. 181 (2005-2006), jf. Dokument nr. 8:77(2005-2006))
  • Sak nr. 7

    Forslag fra stortingsrepresentant Olemic Thommessen på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 29. mai 2006 (jf. Innst. O. nr. 48):
    «Stortinget ber Regjeringen legge frem sak om lovfesting av Redaktørplakaten.»
  • Sak nr. 8

    Forslag fra stortingsrepresentant Olemic Thommessen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 29. mai 2006 (jf. Innst. O. nr. 48):
    «Stortinget ber Regjeringen legge frem sak om avvikling av egne regler og eget tilsyn for eierskap i media. Disse oppgaver og funksjoner legges inn under Konkurransetilsynet og konkurranseloven.»
  • Sak nr. 9

    Forslag fra stortingsrepresentant Trine Skei Grande på vegne av Venstre oversendt fra Odelstingets møte 29. mai 2006 (jf. Innst. O. nr. 48):
    «Stortinget ber Regjeringen gjennomgå regelverket for medieeierskap, med særlig sikte på en revurdering av reglene om krysseierskap og regionale eierskapsbegrensninger, og komme tilbake til Stortinget med en sak om dette.»
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.27.