Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 12. april 2005 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Inger S. Enger, Ola D. Gløtvold, Morten Lund og Rune J. Skjælaaen om fritak for merverdiavgift ved omsetning av alternativ energi til bruk i husholdningene

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten har Rune J. Skjælaaen satt fram et forslag på vegne av Senterpartiet og Kystpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremme nødvendige forslag til endring av lover og forskrifter slik at:

  • 1. Fritaket for å betale merverdiavgift på energi levert fra alternative energikilder utvides til å gjelde hele landet.

  • 2. Det gis fritak for å betale merverdiavgift på varer og tjenester i forbindelse med installasjon av varmeanlegg for alternativ energi i boliger.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet og Kystpartiet ble mot 6 stemmer ikke bifalt.Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:31 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Inger S. Enger, Ola D. Gløtvold, Morten Lund og Rune J. Skjælaaen om fritak for merverdiavgift ved omsetning av alternativ energi til bruk i husholdningene – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.