Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 12. april 2005 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Jan Simonsen om å innføre et konfesjonsbundet kristendomsfag i grunnskolen

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har representanten Jan Simonsen satt fram et forslag på vegne av representanten Ursula Evje og seg selv. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige forslag slik at det nåværende KRL-faget fjernes og byttes ut med et rent konfesjonsbundet kristendomsfag med fritaksrett og et nøytralt religions- og livssynsfag med stor vekt på kristendomsundervisning og uten fritaksrett.»

Votering:Forslaget fra representantene Jan Simonsen og Ursula Evje ble mot 1 stemme ikke bifalt.Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:45 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentant Jan Simonsen om å innføre et konfesjonsbundet kristendomsfag i grunnskolen – avvises.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes mot 1 stemme.

Presidenten: I sakene nr. 3 og 4 foreligger det ikke noe voteringstema.