Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 7. desember 2004 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra samferdselskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Oddbjørg Ausdal Starrfelt, Sigrun Eng, Sylvia Brustad og Signe Øye om å opprettholde jernbanetilbudet Oslo–Stockholm og Oslo–Göteborg–København på nåværende nivå og å utrede forslag til varig drift i et samarbeid mellom Norge og Sverige

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Oddbjørg Ausdal Starrfelt framsatt et forslag på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringen utrede taxfreesalg på internasjonale jernbanestrekninger som delvis finansiering av transporttilbudet.

Presidenten: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti står bak dette romertallet.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 53 mot 45 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.26.07)Videre var innstillet:

II

Dokument nr. 8:15 (2004-2005) – Forslag fra stortingsrepresentantene Oddbjørg Ausdal Starrfelt, Sigrun Eng, Sylvia Brustad og Signe Øye om å opprettholde jernbanetilbudet Oslo-Stockholm og Oslo-Göteborg- København på nåværende nivå og å utrede forslag til varig drift i et samarbeid mellom Norge og Sverige – punktene 1 og 2 – avvises.

Presidenten: Her foreligger et forslag fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«1. Stortinget ber Regjeringen ta initiativ overfor den svenske regjeringen for gjennom en gjensidig avtale å sørge for at togtilbudet inntil videre blir opprettholdt som i dag.

2. Stortinget ber Regjeringen ta initiativ overfor den svenske regjeringen for å utrede ulike måter å drive togtransport mellom Oslo-Göteborg-København og Oslo-Stockholm videre i et forpliktende langsiktig samarbeid.

3. Det åpnes fra norsk side midlertidig for offentlig kjøp av persontrafikktjenester på strekningen Oslo-Stockholm, på inntil 25 mill. kroner.»

Det voteres alternativt mellom innstillingen og dette forslaget.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet bifaltes innstillingen med 52 mot 46 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.26.44)