Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 3. juni 2004 kl. 10

Dato:
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra valgkomiteen om utskifting av et varamedlem i Norges Banks representantskap (Innst. S. nr. 192 (2003-2004))
  • Sak nr. 2

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om forslag fra stortingsrepresentantene Jan Tore Sanner, Ingebrigt S. Sørfonn, May Britt Vihovde, Bjørg Tørresdal og Torbjørn Hansen om endringer i Stortingets forretningsorden og bevilgningsreglementet (Innst. S. nr. 204 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:57 (2003-2004))
  • Sak nr. 3

    Innstilling frå kyrkje-, utdannings- og forskingskomiteen om framlegg frå stortingsrepresentantene Rolf Reikvam, Lena Jensen, Karita Bekkemellem Orheim og Vidar Bjørnstad om å revitalisere Kompetansereformen som ei utdannings- og arbeidslivsreform (Innst. S. nr. 197 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:45 (2003-2004))
  • Sak nr. 4

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik og Ursula Evje om presisering av gratisprinsippet i grunnskolen (Innst. S. nr. 196 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:38 (2003-2004))
  • Sak nr. 5

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Trine Skei Grande om å la kommunene håndheve foreldrebetaling i grunnskolen (Innst. S. nr. 179 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:55 (2003-2004))
  • Sak nr. 6

    Innstilling frå kyrkje-, utdannings- og forskingskomiteen om samtykke til godkjenning av avgjerd i EØS-komiteen nr. 66/2004 av 26. april 2004 om innlemming i EØS-avtala av Erasmus Mundus-programmet (2004-2008) (Innst. S. nr. 208 (2003-2004), jf. St.prp. nr. 60 (2003-2004))
  • Sak nr. 7

    Interpellasjon fra representanten John I. Alvheim til helseministeren:
    "Den norske lægeforening har utarbeidet retningslinjer for smertebehandling der det slås fast at pasienter med problematisk smerte er lavt prioritert i norsk helsevesen, og at smerteklinikkene ved universitetssykehusene får minimale ressurser. Det sies at til tross for at smerte er en universell plage, har undervisning om smerte og smertebehandling relativt liten plass i den medisinske grunnutdanningen. Fremskrittspartiet tok allerede i 1990 til orde for at fokus på smertebehandling måtte økes, og har gjentatt dette senere i forslags form to ganger. Bortsett fra at denne Regjeringen har gjort meget i forhold til palliativ behandling av kreftsyke, øker ventelistene for smertebehandling for andre pasientkategorier. For å motvirke kravet om aktiv dødshjelp bør det norske helsevesen aktivt prioritere smertebehandling.
    På hvilken måte vil statsråden medvirke til dette?"
  • Sak nr. 8

    Interpellasjon fra representanten Harald T. Nesvik til helseministeren:
    "Stortinget har vedtatt at trygden skal refundere deler av behandlingen knyttet til oral rehabilitering for enkelte pasientgrupper. Dette gjelder bl.a. periodontal rehabilitering. Etter de opplysninger som en får fra utøvende tannleger, er regelverket knyttet til denne typen refusjoner endret flere ganger det siste året, samtidig med at trygden tolker regelverket meget firkantet. Det blir nå krevd at dersom en skal kunne få refundert denne behandlingen av trygden, så må den tannlegen som skal utføre behandlingen, ha formell spesialkompetanse. Dette vil igjen medføre at det bare er et lite antall tannleger som kan utføre dette, og dermed vil mye kostnader og tid gå bort til reising. En rekke tannleger har i lang tid kurset seg om temaet og dermed opparbeidet seg realkompetanse på dette området som burde være tilstrekkelig for å kunne utføre i alle fall deler av denne typen rehabilitering.
    Vil statsråden vurdere dette?"
  • Sak nr. 9

    Interpellasjon fra representanten Eva M. Nielsen til kultur- og kirkeministeren:
    "Mange av landets kirker trenger opprustning og vedlikehold. Kirkedepartementet har åpnet opp for å rive kirker på grunn av for mange kirker og for høye vedlikeholdsutgifter. Mange kirkebygg brukes også til andre formål, og spiller en viktig rolle i lokalmiljøet. Landets kirker representerer en stor kulturskatt, og vedlikeholdet er et felles ansvar. I dag har kommunene ansvaret for drift og vedlikehold av kirker og kirkegårder. Dårlig kommuneøkonomi kan derfor føre til at kirkebygg blir slett ivaretatt. Det er derfor behov for å se nærmere på ansvarsfordelingen mellom stat, kommune og menighet, for å unngå at kirkebyggene i ytterligere grad forfaller.
    Kan statsråden gjøre rede for hva hun vil gjøre for å forhindre at landets kirkebygg forfaller?"
  • Sak nr. 10

    Innstilling fra samferdselskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen, Henrik Rød, Øystein Hedstrøm, Arne Sortevik og Thore A. Nistad om forbud mot å transportere skolebarn og ungdom stående i skolebuss (Innst. S. nr. 205 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:68 (2003-2004))
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.40.