Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 18. mai 2004 kl. 12

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 7

Innstilling frå næringskomiteen om norsk sjøpattedyrpolitikk

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten er det satt frem to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Lodve Solholm på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Åsa Elvik på vegner av Sosialistisk Venstreparti

Det voteres over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringa som ei prøveordning fram til 2009 å tillate heilårleg hausting av grønlandssel i alle aldrar og farvatn for å undersøke fangsteffektivitet og for å utvikle og teste marknader.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 84 mot 17 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.33.58)Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringa vurdere om Den nordatlantiske sjøpattedyrkommisjonen kan gjevast ei aktiv oppgåve i fastsetjinga av totale fangstkvotar og fordelinga av fangstkvotar mellom Noreg og andre land.

II

Stortinget ber Regjeringa snarast råd auke det årlege uttaket av vågekval vesentleg i høve til dagens nivå, og i tråd med tilrådingar frå norske forskarar.

III

Stortinget ber Regjeringa vurdere å opne for forskingsfangst på andre kvalartar, for slik å leggje tilhøva til rette for ein større forskingsinnsats og såleis akkumulering av ønskeleg og naudsynt kunnskap.

IV

Stortinget ber Regjeringa leggje fram ei ny stortingsmelding om norsk sjøpattedyrpolitikk seinast hausten 2008, eller når det ligg føre eit nytt bestandsestimat for vågekval i norske farvatn.

V

St.meld. nr. 27 (2003-2004) om norsk sjøpattedyrpolitikk – vert å leggje ved møteboka.

Presidenten: Det blir først votert over I, III, IV og V.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Når det gjelder II, foreligger et alternativt forslag, forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringa snarast råd syte for at det blir utarbeidd ein strategi for vågekvalforvalting som byggjer på arbeidet i den Internasjonale Kvalfangstkommisjonen med RMP, slik at det årlege uttaket av vågekval kan auke monaleg i høve til dagens nivå, så sant dette kan gjerast på bærekraftig vis i tråd med tilrådingar frå norske forskarar.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling til II og forslaget fra Sosialistisk Venstreparti bifaltes innstillingen med 87 mot 14 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.34.44)