Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 14.mai 2004 kl. 10

Dato:
President: Kari Lise Holmberg

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra kommunalkomiteen om rikt mangfold i nord. Om tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram seks forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ivar Østberg på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 2–4, fra Karin Andersen på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslagene nr. 5 og 6, fra Magnhild Meltveit Kleppa på vegne av Senterpartiet

Presidenten vil først la votere over forslagene nr. 5 og 6, fra Senterpartiet.

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen prisjustere det skattemessige bunnfradraget i tiltakssonen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen prisjustere finnmarkstillegget i barnetrygden i forhold til dagens kroneverdi.»

Votering:Forslagene fra Senterpartiet ble mot 6 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 2–4, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen gjeninnføre det særlige borteboerstipendet for elever i videregående skoler i tiltakssonen.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005 gjeninnføre ordningen med lønnstillegg til lærere i tiltakssonen.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005 å gjeninnføre ordningen med faglig og pedagogisk styrkingstiltak i tiltakssonen.»

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 78 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.20.47)Komiteen hadde innstillet:

I

St.meld. nr. 8 (2003-2004) – om rikt mangfold i nord. Om tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

II

Stortinget ber Regjeringen om at det i forskrift for bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagte vassdrag gis hjemmel for fylkesmannen, etter skriftlig søknad, til å gi dispensasjon til reiselivsbedrifter for kjøring utenom løype i reiselivssammenheng i kommuner hvor det er adgang til bruk av snøscooter på vinterføre langs særskilte løyper.

Presidenten: Presidenten antar at Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble med 54 mot 44 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.21.35)Videre var innstillet:

III

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005 om å utrede en utvidelse av ordningen med nedskrivning av studielån i Finnmark og Nord-Troms, slik at maksimalt nedskrivningsbeløp økes fra 16 500 kroner pr. år til 25 000 kroner pr. år.

IV

Stortinget ber Regjeringen sette i verk en statlig aksjonsplan for å få i gang næringsvirksomhet i fiskerikommunene i tiltakssonen i Finnmark og Nord- Troms som er rammet av konkurs og stor arbeidsledighet.

Presidenten: Når det gjelder III, må det foretas en korreksjon. Teksten i forslag til vedtak under III har ved en såkalt inkurie blitt feil. Den korrekte ordlyden finnes i innstillingen på side 13, annen spalte, tredje avsnitt, og det er dette som da vil ligge til grunn for voteringen.

III skal altså lyde:

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005 om å utvide ordningen med nedskrivning av studielån i Finnmark og Nord-Troms, slik at maksimalt nedskrivningsbeløp økes fra 16 500 kroner pr. år til 25 000 kroner pr. år.

Presidenten regner med at Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling – med den foretatte rettelse i III – ble med 53 mot 45 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.22.22)

Presidenten: Det gjenstår da å votere over forslag nr. 1 fra Høyre og Kristelig Folkeparti.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har bedt om ordet til en stemmeforklaring.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (A) [13:22:45]: Etter at III har falt, vil jeg på vegne av Arbeiderpartiet, og jeg antar også Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, råde disse partiers representanter til subsidiært å stemme for forslag nr. 1.

Presidenten: Det hadde vi kommet til, men det er greit.

Det voteres da over forslag nr. 1, fra Høyre og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2005 om å vurdere en utvidelse av ordningen med nedskrivning av studielån i Finnmark og Nord-Troms, slik at maksimalt nedskrivningsbeløp økes fra 16 500 kroner pr. år til 25 000 kroner pr. år.»

Presidenten regner med at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet nå vil støtte forslaget subsidiært.

Votering:Forslaget fra Høyre og Kristelig Folkeparti bifaltes med 84 mot 14 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.23.21)