Stortinget - Møte onsdag den 25. februar 2004 kl. 10

Dato: 25.02.2004

Formalia

Presidenten: Fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe foreligger søknad om velferdspermisjon for representanten Ågot Valle i tiden fra og med 25. februar til og med 3. mars.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Hordaland fylke, Ragna Flotve, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under representanten Ågot Valles permisjon, på grunn av sykdom.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Vararepresentanten, Bjørn Lothe, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Bjørn Lothe er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter onsdag og torsdag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident. –

Presidenten har forstått det slik at hr. Olav Akselsen skulle foreslå en settepresident. (Munterhet i salen)

Olav Akselsen (A): Eg foreslår Sigvald Oppebøen Hansen.

Presidenten: Sigvald Oppebøen Hansen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter i dag og i morgen.

Representanten Kjetil Bjørklund vil framsette et privat forslag.

Kjetil Bjørklund (SV): På vegne av Hallgeir H. Langeland, Bjørn Jacobsen, Magnar Lund Bergo og meg selv vil jeg fremme forslag om midlertidig eksportforbud for 12,7 mm flerbruksammunisjon fra Norge.

Presidenten: Representanten Inger S. Enger vil framsette et privat forslag.

Inger S. Enger (Sp): På vegne av Eli Sollied Øveraas, Morten Lund og meg sjøl vil jeg framsette forslag om at utgiftene til flomforbygning og opprydding etter flommen i Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal i august 2003, og lignende flommer, dekkes fullt ut av staten.

Presidenten: Representanten Åsa Elvik vil framsette et privat forslag.

Åsa Elvik (SV): På vegner av representantane Bjørn Jacobsen, Hallgeir H. Langeland, Geir-Ketil Hansen og meg sjølv vil eg setje fram forslag om å setje i gang ytterlegare tiltak mot økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet i fiskerinæringa.

Presidenten: Representanten Morten Lund vil framsette et privat forslag – det er onsdag i dag.

Morten Lund (Sp): På vegne av Ola D. Gløtvold og meg selv vil jeg foreslå at det skal innvilges dispensasjoner slik at fellesturer for pensjonister med snøscooter kan arrangeres i visse tilfeller der dette ikke fører til miljøskade.

Presidenten: Representanten Audun Bjørlo Lysbakken vil framsette et privat forslag.

Audun Bjørlo Lysbakken (SV): På vegne av representanten May Hansen og meg selv vil jeg sette fram forslag om at livsoppholdssatsene for personer under gjeldsordning settes til 85 pst. av minstepensjon.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.