Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 26. november 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Morten Lund, Ola D. Gløtvold og Magnhild Meltveit Kleppa om å utrede og innføre et skattefradrag for aleneboende som ledd i en handlingsplan for å bedre kjøpekraft og levekår for denne gruppen

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten ble det satt fram tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Audun Bjørlo Lysbakken på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Kystpartiet

  • forslag nr. 2, fra Gjermund Hagesæter på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 3, fra Magnhild Meltveit Kleppa på vegne av Senterpartiet

Det voteres først alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Senterpartiet.

Forslaget fra Senterpartiet lyder:

«Stortinget ber Regjeringen som del av skattereformen utrede og foreslå et skattefradrag for aleneboende for å bidra til en bedre utvikling i kjøpekraft og levekår for enpersonshusholdninger.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:3 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene Morten Lund, Ola D. Gløtvold og Magnhild Meltveit Kleppa om å utrede og innføre et skattefradrag for aleneboende som ledd i en handlingsplan for å bedre kjøpekraft og levekår for denne gruppen – avvises.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Senterpartiet bifaltes innstillingen med 102 mot 8 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.24.09)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen, som en del av skattereformen, drøfte hvor stor betydning en reduksjon i skatte- og avgiftsnivået vil ha spesielt for enpersonhusholdningers kjøpekraft og levekår.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 86 mot 23 stemmer ikke bifalt.

(Voteringsutskrift kl. 22.24.31)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti og Kystpartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til en utredning av aleneboende og aleneforsørgeres levekår. En slik utredning bør også inneholde drøfting av behovet for politiske tiltak rettet inn mot å avhjelpe disse gruppenes økonomiske situasjon.»

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Kystpartiet ble med 59 mot 50 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 22.25.02)