Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 1. april 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Inga Marte Thorkildsen og Heikki Holmås om forbud mot reklame for kosmetisk kirurgi og innføring av 18 års aldersgrense for kosmetisk kirurgi

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Asmund Kristoffersen på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Heikki Holmås på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Forslag nr. 1 er inntatt i innstillingen, mens nr. 2 er omdelt i salen.

Det voteres først over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

  • «1. Stortinget ber Regjeringen utarbeide forskrifter til pasientrettighetsloven som setter en klar aldersgrense på 18 år for kosmetisk kirurgi som ikke er medisinsk begrunnet gjennom henvisning fra lege.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen gjennom forskrifter til helsepersonelloven å sørge for forbud mot visse typer markedsføring av kosmetisk kirurgi.

  • 3. Stortinget ber Regjeringen sørge for strengere krav til kompetanse for leger som skal utføre kosmetisk kirurgi.

  • 4. Stortinget ber Regjeringen vurdere et forbud mot reklame for slankemidler og slankekurer.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 55 mot 47 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.51.49)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å etablere et mer effektivt håndhevingsapparat enn det som fins i dag ved overtredelse av helsepersonelloven 13. Regjeringen bes særlig om å vurdere hvorvidt det bør være adgang til å ilegge mulkt ved overtredelse av denne paragrafen.»

Så vidt presidenten har registrert, har Arbeiderpartiet varslet at de vil støtte dette forslaget. Ønsker Senterpartiet også det? – Det bekreftes.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 58 mot 44 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.52.35)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:8 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Inga Marte Thorkildsen og Heikki Holmås om forbud mot reklame for kosmetisk kirurgi og innføring av 18 års aldersgrense for kosmetisk kirurgi – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.