Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 25. mars 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling frå næringskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Bendiks H. Arnesen, Reidar Sandal, Asmund Kristoffersen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen om etablering av statlig garanti for driftskreditt til fiskerinæringen

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Ivar Kristiansen satt frem et forslag på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:52 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Bendiks H. Arnesen, Reidar Sandal, Asmund Kristoffersen og Karl Eirik Schjøtt- Pedersen om etablering av statlig garanti for driftstilskudd til fiskerinæringen – vert å avvise.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingens forslag til I.

Komiteen hadde innstillet:

I

  • 1. Stortinget ber Regjeringa innføre ei ordning med statleg garanti i fiskerinæringa. Ordninga skal administrerast av SND. SND får høve til å gi inntil 50 pst. garanti.

  • 2. Garantiramma skal setjast til kr 200 000 000. Kr 50 000 000 vert løyvd over SND sitt tapsfond, kap. 2420/55.

  • 3. Ordninga tek til å gjelde straks.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling til I og forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti bifaltes forslaget med 52 mot 40 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.34.13)

Presidenten: Det vil så bli votert over komiteens innstilling til II.

Ivar Kristiansen (H) (fra salen): Det står i mindretallsforslaget, som ble vedtatt, at forslaget «vert å avvise». I innstillingens II står det at forslaget «vert å leggje ved protokollen». Det må anses som feil.

Presidenten: Presidenten er tilbøyelig til å mene at det må være riktig.

Det må bety at administrasjonen for en gangs skyld har tatt feil. Det høres nesten utrolig ut, men det må være riktig. Dette er alternative forslag, og den alternative votering er slik å forstå som representanten Kristiansen nettopp beskrev. Komiteens innstilling til II faller altså bort.