Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 11. februar 2003 kl. 10

Dato:
President: Eirin Faldet

Dokumenter: 

Sak nr. 8

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Rolf Reikvam og Øystein Djupedal om oppnevning av en bredt sammensatt offentlig kommisjon som skal vurdere forholdet mellom kirke og stat

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Arne Sortevik på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen

  • forslag nr. 2, fra Rolf Reikvam på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti tas opp til votering.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag for Stortinget om en bredt sammensatt offentlig kommisjon til å utrede viktige sider ved forholdet mellom staten og Den norske kirke. Stortinget skal oppnevne halvparten av medlemmene. De resterende skal oppnevnes av Regjeringen. Mandatet skal vedtas av Stortinget. Saken legges fram innen utgangen av mars 2003.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 82 mot 14 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.30.35)

Presidenten: Forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen igangsette arbeid for å forberede at et skille mellom kirke og stat gjennomføres.

Stortinget legger til grunn at lovmessige spørsmål, spørsmål knyttet til økonomi og organisering av en fristilt kirke med bred demokratisk medlemsinnflytelse, samt vurdering av konsekvenser for andre tros- og livssynssamfunn avklares gjennom arbeid i flere parallelle utvalg.

Stortinget legger til grunn at Regjeringen oppnevner utvalgsmedlemmer som har bred og variert bakgrunn, og at Stortinget får melding om fremdrift og resultater i arbeidet.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen ble med 79 mot 17 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.31.03)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:12 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Rolf Reikvam og Øystein Djupedal om oppnevning av en bredt sammensatt offentlig kommisjon som skal vurdere forholdet mellom kirke og stat – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.