Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 14. november 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling frå utanrikskomiteen om EØS-samarbeidet 1994-2001

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Bjørn Jacobsen på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet satt fram et forslag i syv punkter. Forslaget lyder:

«1. Stortinget ber Regjeringen utrede de fordeler og ulemper som EØS-avtalen og det indre markedet har for viktige norske næringer, for distriktene, for utviklingen i arbeidslivet, for forvaltningen av norske naturressurser, for miljøsituasjonen og mattryggheten.

2. Stortinget ber Regjeringen redegjøre for hvordan den vil forholde seg til den "nye forståelsen" av EØS-avtalen som ESA legger til grunn overfor ordninger som ikke diskriminerer på nasjonalt grunnlag.

3. Stortinget ber Regjeringen redegjøre for hvilke endringer i EØS-avtalen som kunne være ønskelig for å unngå ulempene ved EØS-avtalen.

4. Stortinget ber Regjeringen utrede alternativer til EØS-avtalen, og hvilke konsekvenser en norsk oppsigelse av EØS-avtalen vil få.

5. Stortinget ber Regjeringen om å opprette en økonomisk støtteordning som organisasjonene kan søke støtte fra til kompetansebygging i EU-spørsmål og til påvirkningsarbeid i forhold til EU.

6. Stortinget ber Regjeringen om å utvikle rutiner for å informere relevante organisasjoner på et tidligst mulig stadium om EØS-relevante saker som kan ha direkte interesse for organisasjonene.

7. Stortinget ber Regjeringen om å vurdere om det bør gis økt økonomisk støtte til partienes EU- arbeid. »

Voteringstavlene viste at det var avgitt 86 stemmer mot og 19 stemmer for forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.(Voteringsutskrift kl. 14.11.30)

Steinar Bastesen (Kp) (fra salen): Jeg trykte på feil knapp. Jeg skulle ha stemt for.

Presidenten: Da blir tallene 85 stemmer mot og 20 stemmer for forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, og forslaget er dermed forkastet.

Komiteen hadde innstillet:

St.meld. nr. 27 (2001-2002) – om EØS-samarbeidet 1994-2001 – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.