Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 4. juni 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra finanskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen og Kenneth Svendsen om å differensiere årsavgiften på motorvogner

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Torbjørn Hansen på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, fra Per Erik Monsen på vegne av Fremskrittspartiet og Kystpartiet.

Det voteres over forslaget fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige forslag for Stortinget slik at årsavgiften på motorvogner betales for den tid kjøretøyet er registrert.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet ble med 90 mot 18 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.33.14)

Presidenten: Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:91 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Per Erik Monsen og Kenneth Svendsen om å differensiere årsavgiften på motorvogner – vedlegges protokollen.»

Her har representanten Svein Roald Hansen bedt presidenten gjøre oppmerksom på at det ved en feil i innstillingen fremgår at Arbeiderpartiet skulle være med i et flertall som står bak innstillingens forslag til vedtak. Arbeiderpartiet skal ikke være med og har varslet støtte til forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen utrede hvordan et system med geografisk differensiering av årsavgiften på motorvogner kan bidra til å redusere avstandsulemper for folk og næringsliv i distriktene.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre bifaltes forslaget med 76 mot 32 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 11.34.26)