Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 16. mai 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Jan Simonsen om tiltak for å bekjempe seksuelle misbruk av barn

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har André Kvakkestad satt frem tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Presidenten vil la votere over alle tre forslag under ett.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at det kan stilles som vilkår at personer som er dømt for alvorlige seksuelle overgrep mot barn, må følge et program for medisinsk behandling/kastrering for å kunne få permisjon eller på annen måte slippe videre soning/forvaring.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at personer som er dømt for alvorlige seksuelle overgrep mot barn mister retten til å inneha stillinger/tillitsverv som innebærer nær kontakt med barn.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag for å opprette et register over personer som er dømt for alvorlige seksuelle forbrytelser mot barn.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 87 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.25.44)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:45 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentant Jan Simonsen om tiltak for å bekjempe seksuelle misbruk av barn – bifalles ikke.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.