Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 7. mai 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Sak nr. 1

Debatt om kommunal- og regionalministerens redegjørelse om distrikts- og regionalpolitikken
(Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 30. april 2002)

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Karin Andersen satt frem fire forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Disse forslagene er omdelt i salen.

Forslag nr.1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at konsekvensene for distriktspolitikken blir utredet som en del av beslutningsgrunnlaget når Stortinget skal avgjøre om politikken på viktige samfunnsområder skal legges om.»

Arbeiderpartiet har varslet at de vil støtte forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 55 mot 47 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.11.54)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme en egen sak for Stortinget om utbygging av bredbåndsnett i områder av landet der markedet i seg selv ikke er sterkt nok til å sikre utbygging.»

Arbeiderpartiet har varslet at de vil støtte forslaget. Det er noe uklart hvorvidt det også gjelder Fremskrittspartiet. – Fremskrittspartiet vil også støtte forslaget.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet bifaltes med 62 mot 41 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.12.30)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 3 og 4, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen styrke de distriktspolitiske virkemidlene i SND og over Kommunal- og regionaldepartementets budsjett.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til grunn at distriktspolitikken skal opprettholde hovedtrekkene i bosettingsmønsteret og sikre likeverdige levekår i hele landet.»

Arbeiderpartiet har varslet at de vil støtte forslagene.

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 58 mot 44 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.12.58)

Presidenten: Presidenten foreslår at kommunal- og regionalministerens redegjørelse i Stortingets møte 30. april 2002 om distrikts- og regionalpolitikken vedlegges protokollen. – Det anses vedtatt.