Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 28. februar 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra Stortingets presidentskap om endringer i Stortingets forretningsorden - åpne komitéhøringer

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Magnhild Meltveit Kleppa satt fram et forslag på vegne av Senterpartiet. Forslaget lyder:

«I Stortingets forretningsorden skal § 21 sjette ledd ellevte punktum lyde: «For øvrig kan Presidentskapet likevel samtykke i at det også ellers kan holdes åpen høring selv om det er møte i Stortinget eller avdelingene når særlige grunner taler for dette.»»

Etter det presidenten har oppfattet, har Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Senterpartiet ble med 60 mot 33 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.28.21)Komiteen hadde innstillet:

I

I Stortingets forretningsorden skal § 21 sjette ledd åttende, niende og tiende punktum lyde:

Åpne høringer skal kunngjøres senest 24 timer før høringen. I ekstraordinære tilfelle kan åpen høring kunngjøres med kortere varsel. Det er ikke adgang til å holde åpen høring når det er møte i Stortinget eller avdelingene, bortsett fra den ordinære spørretimen.

II

Endringene under I trer i kraft straks.

Presidenten: Høyre har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 67 mot 23 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.28.55)

Presidenten: I sak nr. 2 foreligger det ikke noe voteringstema.