Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 21. februar 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 3

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om tiltak som kan sikre døve og sterkt hørselshemmede barn rett behandling til rett tid

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har John I. Alvheim satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

(Det kommer fremdeles representanter inn i salen.)

– For ordens skyld, slik at ikke presidenten skal bryte reglementet, starter vi på nytt. Sak nr. 3 tas opp til votering.

Under debatten har John I. Alvheim satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at behandling av døve og døvfødte med Cochlea-implantat gis senest innen den tidsfrist som er fastlagt av den faglige ekspertisen og det sykehus som skal behandle pasientene.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utforme regelverket ut fra at Cochlea-implantat anses å være et implanterbart høreapparat hvor utgiftene til innkjøp av slike implantater dekkes over Rikstrygdeverkets budsjett på linje med refusjon for høreapparater.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 61 mot 37 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.06.25)

Presidenten: Hvis man kommer inn i salen etter at en sak er tatt opp til votering, er det ikke anledning til å sette seg ned og begynne å votere. Jeg ber representantene om å være oppmerksomme på det. Slik voteringen er i dag, er ikke dette noe problem, men det kan være tette voteringer som gjør at vi får problemer med å opprettholde den riktige balansen.

Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringen sørge for at finansiering av operasjoner for behandling av døve og døvfødte der Cochlea-implantant brukes, blir gjennomgått og justert i den forestående vurdering av sykehusfinansieringen (ISF).

II

Stortinget ber Regjeringen sørge for at samarbeidsprosjektet mellom Rikshospitalet og Rikstrygdeverket om Cochlea-implantasjon i utlandet videreføres.

III

Stortinget ber Regjeringen sørge for at barn med behov for Cochlea-implantat tilbys utredning og behandling innenfor rimelig god tidsfrist for å unngå at nytteverdien av behandlingen svekkes. Om slik behandling innen rimelig tid ikke lar seg gjennomføre i Norge, skal det umiddelbart bli gitt tilbud om behandling i utlandet.

Presidenten: Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kystpartiet har varslet at de subsidiært vil stemme for innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Det foreligger ikke noe voteringstema i sak nr. 4.