Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 24. januar 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra samferdselskomiteen om forlengelse av midlertidig statlig forsikringsansvar for norske luftfartøy og lufthavner ved skader på tredjepart som følge av krigs- og terrorhandlinger

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i at Samferdselsdepartementet i 2002 kan forlenge avtaler om statlig forsikringsansvar for luftfartøy operert av norsklisensierte fly- og helikopterselskaper samt for norskregistrerte SAS-fly. Forsikringsansvaret omfatter kun skader på tredjepart, eksklusive selskapets passasjerer og ansatte, som følge av krigs- og terrorhandlinger. Slike avtaler kan også inngås med norske lufthavner som ikke er dekket av statens selvassuranse. Avtalene skal forlenges på følgende vilkår:

  • 1. Tilsagn om statlig forsikringsansvar kan gis på inntil 1 000 mill. USD per skadetilfelle. Forsikringsansvaret overfor det enkelte selskap skal, med unntak for lufthavner, fortsatt begrenses til å erstatte bortfall av tidligere krigsansvarsforsikring.

  • 2. Selskap som får forlenget avtale om statlig forsikringsansvar skal betale premie.

  • 3. Det statlige forsikringsansvaret kan gjelde til og med 31. mars 2002, regnet fra og med 31. januar 2002.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

Samferdselsdepartementet gis fullmakt til å forlenge det statlige forsikringsansvaret etter 31. mars med én måned om gangen frem til og med 31. desember 2002.

Presidenten: Fremskrittspartiet har varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 73 mot 16 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 10.49.57)