Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 3. mai 2001 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Sak nr. 3

Kulturministerens redegjørelse i Stortingets møte 26. april 2001 om mediepolitikk

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Ågot Valle på vegne av Sosialistisk Venstreparti satt frem 3 forslag som er omdelt i salen.

Ågot Valle (SV): Vi har fått flere henvendelser med bønn om å få disse oversendt til Regjeringa. Jeg synes jo det er så gode forslag at Regjeringa bør få anledning til å se på dem videre, så jeg ber om at de blir omgjort til oversendelsesforslag.

Presidenten: Da har presidenten forstått det slik at på grunnlag av gjentatte oppfordringer omgjøres forslagene nr. 1-3 til oversendelsesforslag, og innledningene endres da i samsvar med det.

Forslag nr. 1 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringa å legge fram lovforslag som innebærer at nettselskap ikke kan ha dominerende eierskap i innholdsselskap.»

Forslag nr. 2 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringa å innfør en ordning med nullsats på merverdiavgift kombinert med fradragsrett for inngående avgift for NRK.»

Forslag nr. 3 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringa å øke pressestøtten til 1997-nivå i statsbudsjettet for 2001.»

Presidenten foreslår at disse forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering.

– Det anses vedtatt.

Presidenten vil så foreslå at kulturministerens redegjørelse i Stortingets møte 26. april 2001 om mediepolitikk vedlegges protokollen.

– Det anses vedtatt.