Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 4. april 2001 kl. 10

Dato:
President: Gunnar Breimo

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om å be Regjeringen utrede og fremme forslag om lovhjemmel for å kunne reise tiltale og avsi straff overfor samtlige personer i en «gjeng», samt lovhjemmel rettet mot voldelig forfølgelse

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Carl I. Hagen satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede og fremme forslag om lovhjemmel for å kunne reise tiltale og avsi straff overfor samtlige personer i en «gjeng» som begår en straffbar handling selv om den ene eventuelle gjerningsperson ikke kan identifiseres.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede og fremme bedre lovhjemmel for å reise tiltale og avsi straff for voldshandlinger, trussel om voldshandlinger og sterkt nedsettende tilrop i samband med dette og fysisk forfølgelse.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:47 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om å be Regjeringen utrede og fremme forslag om lovhjemmel for å kunne reise tiltale og avsi straff overfor samtlige personer i en «gjeng», samt lovhjemmel rettet mot voldelig forfølgelse – bifalles ikke.

Voteringstavlene viste at ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet stemte 86 representanter for innstillingen og 19 representanter for forslagene.(Voteringsutskrift kl. 11.40.48)

Grethe Fossli (A) (fra salen): Jeg stemte feil.

Presidenten: Representanten skulle stemt for innstillingen? –

Da er innstillingen vedtatt med 87 mot 18 stemmer.