Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 

Sak nr. 7

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om idrettslivet i endring – om statens forhold til idrett og fysisk aktivitet

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Per Roar Bredvold på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslagene nr. 2 og 3, fra Ågot Valle på vegne Sosialistisk Venstreparti

Det voteres først over forslagene nr. 2 og 3, fra Sosialistisk Venstreparti.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringa utrede bruk av medikamenter i bredde- og toppidrett ut fra målsettinga om riktig medisinsk bruk og for å hindre misbruk og forelegge saken for Stortinget i egnet form.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringa utrede tiltak for å hindre at reklamefinansierte medieselskap styrer idretten gjennom eierskap, og forelegge saken for Stortinget i egnet form.»

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti ble mot 5 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om endring i lov om pengespill av 28. august 1992 nr. 103 § 10 slik at etter at det er foretatt fondsavsettelser skal selskapets overskudd fordeles med en halvdel til idrettsformål, til idrettens paraplyorganisasjoner og en halvdel til kulturformål, til frivillige lag og organisasjoner innen kultur. Midlene fordeles av Kongen. Av selskapets overskudd skal 3 pst. avsettes på et fond hvor midlene skal benyttes til arrangering av store internasjonale mesterskap innenlands. Ordningen innføres gradvis over 5 år fra 1. januar 2001.»

Presidenten gjør oppmerksom på at årstallet i siste linje skal være 2002.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet – med den foretatte rettelse – ble med 90 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.38.13)Komiteen hadde innstillet:

St.meld. nr. 14 (1999-2000) – Idrettslivet i endring – om statens forhold til idrett og fysisk aktivitet – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.